Skocz do zawartości

Ligue 1

• Please log in to reply
128 odpowiedzi na ten temat

#1 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5435 Postów:

Napisany 19 sierpień 2007 - 15:05

Topic o lidze francuskiej.

Na początek by OT nie było myślę, że jednak Lyon nie obroni po raz kolejny mistrzostwa. Tylko ciekawe kto tym razem je zdobędzie..

#2 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3556 Postów:

Napisany 19 sierpień 2007 - 15:16

To kto jak nie Lyon ;p oni tam królują od 8 czy 9 lat chyba ;p Mysle, ze obronia tytul. Wczoraj chyba na rozpoczecie ligi przegrali, tak? :hmmm:

edit:
lol , przegrali, ale to byla czwarta kolejka ;p

Lorient - Olympique Lyon 2:1 (1:1)
1:0 Vahirua 14'
1:1 Benzema 32'
2:1 Vahirua 65'

a tam, nie interesuje mnie ta liga ;p

#3 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 19 sierpień 2007 - 16:03

PSG, PSG, naprzód naprzód PSG (głośność krzyków opadająca z każdą kolejną kolejką). Oto drużyna, która ma kupę kasy, a w ostatnim sezonie musiała się bronić przed spadkiem. Nie znam się za dobrze na Ligue 1, ale chyba faktycznie nie bardzo widać na horyzoncie poważnego rywala dla Lyonu. Chociaż robi się to trochę nudne.

#4 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 20 sierpień 2007 - 09:16

Uuk powiedział:

PSG, PSG, naprzód naprzód PSG (głośność krzyków opadająca z każdą kolejną kolejką). Oto drużyna, która ma kupę kasy, a w ostatnim sezonie musiała się bronić przed spadkiem. Nie znam się za dobrze na Ligue 1, ale chyba faktycznie nie bardzo widać na horyzoncie poważnego rywala dla Lyonu. Chociaż robi się to trochę nudne.

ALLEZ PSG! Mam nadzieję, że kibice i zarząd wytrzymają i nie wywalą bezsensownie Le Guena z powodu słabego startu.

A Lyon przetrzebiony kontuzjami, osłabiony po sprzedaży Tiago, Maloudy i Abidala musi się po prostu zgrać. Jeszcze włączą się do walki o mistrzostwo.

#5 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 20 sierpień 2007 - 10:13

Devil Fajfus powiedział:

To kto jak nie Lyon ;p oni tam królują od 8 czy 9 lat chyba ;p
Od 6 Fajfus.

W tym sezonie może nie być tak różowo bo ich nowy trener uparł się żeby zmienić system gry, wcześniej grali 4-3-3 (podobno specjalnie dla Juninho wprowadzono to ustawienie) a teraz maja grać 4-4-2 no i narazie mają problemy.

#6 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6860 Postów:

Napisany 20 sierpień 2007 - 15:45

Problemy to sie zaczeły już pod koniec zaszłego sezonu.

#7 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3556 Postów:

Napisany 02 wrzesień 2007 - 20:14

PSG zremisowało z Olympique Marsylia w meczu 7 kolejki Ligue1.

Pierwszą bramkę w tym spotkaniu zdobyli goście w 11 minucie. Po błędzie Landreau piłkę do bramki skierował Djibrill Cisse.
Wyrównał Peguy Luiyndula, który pokonał Mandandę pięknym strzałem głową.
Dłużej przy piłce utrzymywali się Paryżanie (56%). Obydwa zespoły oddały po 12 strzałów, przy czym gospodarze 7, a goście 6 celnych.

PSG - Marsylia 1:1 (1:1)
0:1 - D.Cisse 11'
1:1- P.Luiyndula 20'

#8 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 20 październik 2007 - 21:13

Ireneusz Jeleń zdobył trzy bramki dla Auxerre w wygranym przez jego zespół 5:3 meczu z Lorient.
:hurra: :hurra: :hurra:

#9 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 20 październik 2007 - 21:19

A warto podkreślić, że dokonał tego w 18 minut. Pierwszą bramkę strzelił minutę po wejściu na boisko :ninjadance:

#10 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 12:55

No to niezły występ zaliczył, oby tak dalej :)

#11 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6860 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 18:08

Dobrze. ciekawe czy utrzyma forme i zagra z belgami :hmmm:

#12 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 19:39

Ponoć dwie z trzech bramek polegały głównie na wbiciu piłki do pustej bramki, ale przecież trzeba się umieć znaleźć w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Miło by było, gdyby wrócił stary, dobry Jeleń.

#13 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 15 grudzień 2008 - 17:41

Wczoraj oglądałem mecz OL z OM i musze powiedzieć że Benzema zrobił na mnie duże wrażenie, gola co prawda nie strzelił ale zagrał bardzo dobrze, w następnym sezonie chciał bym go oglądać w składzie Realu Madryt.

#14 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 18:13

Jeleń znowu strzela gola ciekawe czy kiedyś będzie pasował do koncepcji Leo...

#15 olfeusz

olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 18:52

Niestety to nie "internaszjonal" level
:]

#16 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 19:13

Tak, w końcu mamy tylu napastników w lepszych ligach, którzy strzelają więcej bramek:)

#17 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3556 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 19:18

Po co nam Jeleń albo Wichniarek? Przecież mamy drugiego Ibrahimovicia Zahora i piranie obrony Pazdana

#18 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 19:20

Zahorski ponoć w robieniu z siebie gwiazdy przeskaczył już całą czołówkę piłkarską:)
Ciekawe dlaczego siedzący w tym samym klubie Dudka to jest international level??

#19 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 19:32

Bo ławka Auxarre jest "international level" (śruby z Pakistanu, deski z Korei, plastik z Maroka), a boisko nie (bo trawa na stadionie jest tylko made in France) :wink:

#20 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5435 Postów:

Napisany 15 luty 2009 - 22:25

Wy tutaj śmiech z Leo czy o Ligue 1 rozmawiacie? :P

Moim zdaniem Jeleń przydałby się reprezentacji. Ja bym go widział jako skrzydłowego napastnika.

#21 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 16 luty 2009 - 11:12

Jeleń powinien grać w reprezentacji, dlaczego Leo go nie powołuje to ja nie wiem, kiedyś czytałem że się pokłucili czy coś takiego, ale czy to prawda to nie wiem.
Mnie cieszy postawa PSG w tym sezonie, pomyśleć że w poprzednim i dwa sezony temu bronili się przed spadkiem.

#22 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 16 luty 2009 - 12:10

Nie wiem co się stało że PSG tak świetnie gra, skład mocny mieli zawsze, jednak wyniki od paru lat nie szły za tym w parze, aż tu nagle jeden punkt straty do Lyonu...brawo.
Leo stwierdził że jakby powołał Jelenia to by Kuby nie mógł powołać...co za bzdura.

#23 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 16 luty 2009 - 23:10

Debeef powiedział:

Nie wiem co się stało że PSG tak świetnie gra, skład mocny mieli zawsze, jednak wyniki od paru lat nie szły za tym w parze, aż tu nagle jeden punkt straty do Lyonu...brawo.

Właśnie nie. Teraz znacznie wzmocnili skład. Sessegnon, Giuly i Hoarau wymiatają, a jest jeszcze choćby solidny Makelele. Główną poprawę widać w ofensywie. No i Landrau broni jakoś pewniej :)

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 luty 2009 - 23:43

PSG gra zaskakująco dobrze ale Olimpique Lyon pewnie nie zdetronizuje...

Co do Irka fakt Leo mógłby go powołać-ale niestety podobno Holendrowi nie pasuje do koncepcji...poczekajmy co pokaże Jeleń w następnych spotkaniach-na razie w 3 spotkaniach w jakich wystąpił po wyleczeniu kontuzji strzelił 2 bramki (w sumie w całym sezonie ma ich 5) szkoda tylko że Leo zamiast Irka powołuje Dudkę,któremu pewnie porobiły się odciski na dupie od siedzenia na ławce w Auxerre...ale cóż my Polacy mamy mnóstwo bramkostrzelnych napastników...np Smolarka :lol:

#25 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 17 luty 2009 - 18:25

Smolarek od dawna nie był przeze mnie widziany w ataku reprezentacji...
Co do PSG to pamiętam jak co roku wydawali fortunę na transfery, mirli gwiazdy...a potem bronili się przed spadkiem.

#26 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 17 luty 2009 - 23:44

Debeef powiedział:

Co do PSG to pamiętam jak co roku wydawali fortunę na transfery, mirli gwiazdy...a potem bronili się przed spadkiem.

Szczerze to nie mogę sobie przypomnieć nawet kogo kupowali dwa-trzy sezony temu. Jesteś pewien, że wydawali fortunę?

#27 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 17 marzec 2009 - 13:16

Dlaczego jeszcze nikt nie napisał że Lyon poległ u siebie z Auxerre :hmmm: W dodtaku jedną z bramek strzelił Jeleń :-D
PSG nie wykorzystało potknięcia Lyonu, przegrali u siebie z OM i teraz już dwie ekipy tracą do lidera po 1pkt. robi się bardzo ciekawie w Ligue1.

#28 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 17 marzec 2009 - 17:13

Głowy sobie Bruce nie dam odciąć. Jelonek miał jeszcze jedną setkę, chyba nawet lepsza sytuacja niż przy bramce, ale bramkarz się spisał.

#29 Wredna

Wredna

Suck my left one

• Forumowicze
  • 2372 Postów:

Napisany 21 marzec 2009 - 22:13

Sprawdzam właśnie dzisiejsze wyniki, dochodzę do Francji i... pozytywne zaskoczenie. Auxerre wygrało 2:0 z Le Mans, a strzelcami byli Polacy :) Najpierw w 7. minucie Jeleń, a później w ślad za nim w 19' Dudka :) To już 8. bramka Jelenia, co czyni go najlepszym strzelcem drużyny (za nim z trzema trafieniami Julien Quercia i Thomas Kahlenberg), do ligowego top 5 brakuje mu 4 trafień. Oby tak dalej.

#30 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17585 Postów:

Napisany 22 marzec 2009 - 01:23

Jelonek na fali i nawet Dudka w pierwszym składzie, to się chwali