Skocz do zawartości

Spis recenzji N+

• Please log in to reply
337 odpowiedzi na ten temat

#31 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 11:30

Tylko podmień Assassian's na Assassin's ;)

#32 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 12:25

Skończyłem numer 100 :)

#33 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5435 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 15:23

vagrant3 powiedział:

Pogrzało? o_O Jak już masz numer to chyba nie boli znaleźć recke w spisie treści.
Sloł dałn bejbe..

vagrant3 powiedział:

W spisie mam 3495 recenzji, wszystkie od pierwszego numer N+. Skoro dodanie stron to nie problem, to siadaj i zrób.
..bo to było zapytanie i sugestia do Pawła co zaczął dopiero spis, więc przy każdej recce napisanie strony zajełoby 10sec więcej.

#34 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 15:41

Spoko, biorę się za uzupełnianie, ale mam sugestię - po co 2 Assassin'y? Nie lepiej jedna adnotacja z wypisanymi konsolami? No i jeszcze jedna sprawa: gdy ktoś chce właśnie poszukać nr N+, w którym była poszukiwana jego recka, to lepiej aby wprowadzić wyszukiwarkę gdzie można wpisywać własne frazy, no i do tego alfabetyczny spis, a nie numerami. No bo właśnie większość ludzi ma kłopot z odnalezieniem nr, nie np. recenzji w numerze, czy jakoś tak :P ;)

EDIT: Dobra jest ok, świetna robota Paweł - cofam wcześniejsze uwagi, tylko jeszcze sprawna wyszukiwarka gdy wprowadzimy większość tekstów i będzie super ;). BTW. 103 nr już dodany ;).

#35 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 16:15

102 skończe, nie porzuciłem go ;)
e: skończone

#36 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 16:46

Sikor, to Ty piszesz zamiast "QSH" - "GSH"? :P Jak tak to popoprawiaj to jak możesz :)

BTW: W panelu dodawane recki są uporządkowane alfabetycznie, ale już w przeglądzie nie. Czy mógłbyś to poprawić? Druga sprawa to niekiedy monotonne dodawanie recek z platormami: opcja wyboru kilku konsol do jednej recki znacznie ułatwiłaby sprawę, tym bardziej że X360 i PS3 zawsze mają takie same oceny, zarówno cząstkowe jak i końcowe. PZdr.

#37 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5010 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 16:51

Dla celów poglądowych... tak wygląda mój spis, oczywiście maleńki urywek:
Dodany obrazek
Ostatnia kolumna to "N+ help!"

Numer w jakim dana poszukiwana recenzja znajduje się to wynik naszych poszukiwań, a nie punkt wyjścia, stąd wyszukiwarka jest po prostu niezbędna na stronie. Mój spis jest ułożony w całości alfabetycznie, choć i tak korzystam głównie z ctrl+f.

Edit:
I jeszcze dalszy fragmencik:
Dodany obrazek

#38 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 17:05

Century Child powiedział:

Sikor, to Ty piszesz zamiast "QSH" - "GSH"?
Nie-e.
Jak na razie, to autor jest chyba widoczny tylko dla dodających recki, czy ślepym? :hmmm:

#39 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 17:20

Sikor powiedział:

Jak na razie, to autor jest chyba widoczny tylko dla dodających recki, czy ślepym? :hmmm:
Right,
rzeczy do poprawienia:
wyszukiwarka
spis alfabetyczny
autorzy
możliwość edycji indeksu, teraz 2 razy się pomyliłem przy dodawaniu recki :/ zamiast ją zedytować, muszę 3 raz dodać i tamte usunąć...

#40 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 17:49

dzięki chłopaki jeszcze raz za wprowadzanie recenzji :)

możliwość edycji indeksu, teraz 2 razy się pomyliłem przy dodawaniu recki :/ zamiast ją zedytować, muszę 3 raz dodać i tamte usunąć...
właśnie o tym zapomniałem wam napisać - jak chcesz wyedytować wpis to robisz to tak jakbyś dodawał go ponownie - system sam wykryje czy edytujesz czy dodajesz nową recenzję... później dołożę przycisk do edycji ale to nie jest priorytet...

autorzy
też mogę dorobić ;)

mam sugestię - po co 2 Assassin'y? Nie lepiej jedna adnotacja z wypisanymi konsolami?
po stronie użytkownika tak to będzie rozróżnione, po stronie admina nie... recenzja jednej gry na 2 konsole bardzo często różni się bardzo...

@vagrant3
w Twoim wpisie dla mnie brakuje ocen cząstkowych, z resztą nie powinno być większych problemów... na razie popracuję nad stroną, następnie w przeciągu kilku dni mogę zrobić mechanizm który masowo by wrzucił recenzje, jednak wyedytownie ich raczej będzie konieczne...

dzisiaj bardzo późnym wieczorem kolejna wersja strony zostanie wrzucona :]

#41 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5010 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 17:58

pawel_k powiedział:

w Twoim wpisie dla mnie brakuje ocen cząstkowych, z resztą nie powinno być większych problemów...
Kiedyś w N+ nie było ocen cząstkowych. Były pełne i już. Teraz jak coś dostaje 6.0 to dokładnie tak to wpisuje, natomiast stare 6 to po prostu 6

#42 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 19:23

vagrant3 powiedział:

pawel_k powiedział:

w Twoim wpisie dla mnie brakuje ocen cząstkowych, z resztą nie powinno być większych problemów...
Kiedyś w N+ nie było ocen cząstkowych. Były pełne i już. Teraz jak coś dostaje 6.0 to dokładnie tak to wpisuje, natomiast stare 6 to po prostu 6
dzięki że mi to przypomniałeś :) kupowałem n+ tak gdzieś do numery 40, potem miałem przerwę od grania i teraz kupuję od roku, ale kompletnie nie pamiętałem że tak kiedyś było...

#43 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 20:19

Przy krótkich tekstach Gulash podpisuje się [gsh], a qsh to qsh, więc łatwo się pomylić.

#44 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 20:33

Przy krótkich tekstach Gulash podpisuje się [gsh], a qsh to qsh, więc łatwo się pomylić.
To może z mojej strony mała sugestia, aby dla przejrzystości pisać jednak pełny nick Gula. BTW. już 4 numery za mną :)

#45 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 05 grudzień 2007 - 21:12

Po prostu czytajcie uważnie.

#46 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 06 grudzień 2007 - 01:06

1 i 96 zrobione.

#47 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 06 grudzień 2007 - 02:08

ehh, brak wizji pojechania po premii i nowy numer neo+ rozleniwiają ;)
mimo wielkich zapowiedzi nie wrzucam nowych zmian do strony użytkownika, za mało tego by było a do tego nie jest to przetestowane. wrzucam tylko chłopakom do administracji kilka rzeczy oraz poprawiłem parę spraw...
dzisiaj gryzę się w język i w klawiaturę ;) ale jutro nie ma bata, będzie sporo zmian :)

ps. kolega zgodził się zrobić grafikę do strony :) tyle że dzisiaj kupił x360 więc kto wie jak to będzie :D

#48 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 06 grudzień 2007 - 11:13

Uuk powiedział:

Jeżeli chodzi o mozolne przeglądanie każdego numeru, wypisywanie tytułu, strony i oceny... to ja chętnie,

Czychu3 powiedział:

Ogólnie ostatnio zapomniałem tytułu pewnego slashera (Blood Will Tell) i musiałem wertować stare numery, makabra. Taki spis razem z ocenami to wygodna rzecz.

physx powiedział:

Ten spis mi osobiście bardzo by się przydał,

oranjefan powiedział:

Mi też przydałby sie taki spis.

piterekd powiedział:

Mi także :skacze:

marbel007 powiedział:

Podobnie jak reszcie by mi się taki spis przydał.
Już byśmy finiszowali, gdyby każdy potrzebujący zrobił jeden numer :hejka:

e: 68 zrobiony

#49 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 06 grudzień 2007 - 15:39

Sikor powiedział:

Już byśmy finiszowali, gdyby każdy potrzebujący zrobił jeden numer :hejka:
Oczywiście że mogę zrobić i to niejeden (nawet wczoraj chciałem jak zobaczyłem że całkiem poważnie się sprawa rozwinęła..), ale nie znam loginu i hasła - a tym samym nie mam dostępu do tej "administracyjnej" części stronki - czyli możliwości dodawania recek.. :niepewny:
Jeżeli to jest klu to czekam na pm i zaczynam pracę :P

#50 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 06 grudzień 2007 - 20:50

Ja już mam 6 numerów za sobą :D zaraz przewertuję któryś i już śmigam kolejny, dzięki Pawłowi dodawanie recek to czysta przyjemność. Jeszcze tylko gdyby redakcja wspomogła nas wszystkimi okładkami N+ i byłoby super :)

#51 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 06:11

Zrobione 8) :
Neo+ numer 80
Neo+ numer 81
Neo+ numer 82
Neo+ numer 83
Uwagi:
Ktoś założył numery 94 i 95 i zostawił.. zająć się nimi czy właściciel je wypełni?

Jeszcze tylko gdyby redakcja wspomogła nas wszystkimi okładkami N+ i byłoby super :)
Właśnie, niedosyć że niektórych numerów brakuje w dziale na forum "Nowy numer - komentarze" to jeszcze w tych co są nie działają linki do okładek.. :niepewny: Tak więc wielka prośba do Redakcji o dostarczenie linków do okładek :skacze:

#52 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 12:07

piterekd powiedział:

Ktoś założył numery 94 i 95 i zostawił.. zająć się nimi czy właściciel je wypełni?
To pawel je chyba założył na dobry początek. Chyba możesz sie zająć :P

Za mną:
1, 68, 71, 96, 100, 102

Jeszcze tylko wyszukiwarka i niczego nie będzie mi brakować :D

#53 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 16:48

Sikor powiedział:

Chyba możesz sie zająć :P
Zajmę się nimi w niedzielę bo nie mam ich aktualnie przy sobie ;)

edit1:
niech ktoś sprawdzi wpis który się wyświetla przy Harrym w edytorze:
"HARRY POTTER Ant The Order of the Phoenix"
bo nie wiem czy błąd został poprawiony przez autora no i dobrze by było gdyby jak reszta Potterów były tylko pierwsze litery z dużej ;)

Wielki Respect dla Pawła za wprowadzenie opcji zachowania danych gdy mamy więcej konsol niż jedną :kult: Teraz się normalnie śmiga :ninjadance:

#54 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 20:33

Dobra zabawa z tym wpisywaniem :) Natomiast co do uwag, to zastanawiam się, czy nie można by recenzji z marginesów wpisywać. Pojawia się co prawda problem z ocenami cząstkowymi, ale jakby się uprzeć i umówić, że są powieleniem oceny głównej... To tylko taka propozycja, w końcu wiele crapów ma pełnoprawne recki, a taki Singstar PopWorld z oceną 7 trafił na margines (biedny signstar... :pociesza: ).

#55 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 20:40

Ja jestem ZA pomysłem Uuka i w każdej chwili do moich numerów mogę wstawić te gry z "marginesu" :)

Uuk powiedział:

Pojawia się co prawda problem z ocenami cząstkowymi, ale jakby się uprzeć i umówić, że są powieleniem oceny głównej...
albo wpisywać po prostu: "0" ;)

btw.
Neo+ 84
Neo+ 86
Neo+ 88
zrobione i biorę się za kolejne :^^:

#56 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 20:47

z tym że IMO troszkę by się zrobił mezalians, z racji tego że przy takich grach na marginesie nie zawsze jest podpisany autor - IMO samo wpisywanie gier z oceną to zły pomysł, ale zaznaczam - tylko moim zdaniem, chociaż ten spis jest właśnie do poszukiwania recek, a taki margines to uj nie recka...

#57 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 21:03

Mamy (macie?) czas, wszystko można na spokojnie przemyśleć, a jakby co - edytować wpisy. Ale wiecie, jakby ktoś tego Singstara szukał... :hmmm:

edit: A, przy okazji. Zastanawia mnie, czy można coś zrobić, żeby oceny X.0 nie zmieniały się w liczby całkowite. Bzdurka taka, ale też trochę kwestia estetyki. Zdecydowanie nie jest to sprawa priorytetowa :)

#58 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 07 grudzień 2007 - 22:09

73 zrobiony (oprócz gier na GBA).

#59 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 04:52

Po pierwsze mam zajebistą wiadomość:
DZIAŁA OPCJA SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :klaszcze:
Można już wchodzić na stronkę:
http://neoplus.motolibra.pl/
i klikać "szukaj" po czym w okienku wpisujemy szukany tytuł i gotowe - mamy kilka do wyboru!! :ninjadance:

Druga wiadomość to ta że zbliżamy się do połowy biblioteki numerów bo mamy w tej chwili 42 numery :P

Trzecia wiadomość - znalazłem tego "HARRY POTTER Ant The Order of the Phoenix" za pomocą "szukaj" (czyli test wypadł pomyślnie ;) ) w numerze 101 i poprawiłem na "Harry Potter And The Order of the Phoenix" 8)

Czwarta wiadomość:
Neo+ 60
Neo+ 59
Neo+ 63
Neo+ 66
zrobione :^^:

Piąta wiadomość - "najlepsze gry" też działają :klaszcze:
jedynie opcja "redaktorzy" jeszcze nie działa :)

ale można już jednoznacznie stwierdzić że Projekt działa!! :jeee:

edit:
i mała uwaga do Pawła - fajnie jak po kliknięciu w wyszukany zwrot na stronie która się otworzy z numerem i spisem jego zawartości pokazana byłaby też miniaturka okładki, bo jeżeli ktoś szuka po okładkach to i tak musi wyjść ze strony ze spisem żeby zobaczyć okładkę już po kliknięciu w linka ze znalezionym tytułem.. A tak miałby wszystko na miejscu :)
No i fajnie by też było gdybyśmy mogli też zobaczyć te oceny cząstkowe w wyszukanej grze (skoro już widzimy ocenę końcową) bo nie ma co ukrywać one zajmują sporą część treści jaką wpisujemy do recek :)
ale i tak świetnie że już dzisiejszy efekt działa bo to przecież podstawa.. Szacun Paweł :ninjadance:

#60 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 11:18

Rezerwuje 87

Wyszukiwarka gra i buczy :hurra:
Skoro apetyt rośnie w miare jedzenia - kto tam miał zrobić grafike? :^^: