Skocz do zawartości

Spis recenzji N+

• Please log in to reply
337 odpowiedzi na ten temat

#61 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 12:53

chłopaki zajebiście Wam idzie, myślałem że wprowadzenie wszystkich recenzji zajmie miesiące a tu nawet tydzień nie minął a już na półmetku jesteśmy :)

mam nadzieję że część administracyjna jest skończona i wszystkie Wasze uwagi są uwzględnione.

Teraz zaczynam część prezentacyjną więc wszelkie uwagi są mile widziane :) Zacząłem od wyszukiwarki bo o to najczęściej prosiliście. Muszę ją tylko doprowadzić do stanu działalności pod przeglądarkami innymi niż firefox i jadę dalej ;)

co do grafiki to kolega powiedział że zrobi, ale kupił w środę x360 i od tamtej pory go nie widziałem :D

w każdym razie idziemy myślę w dobrym kierunku :)

#62 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 14:41

pawel_k powiedział:

chłopaki zajebiście Wam idzie, myślałem że wprowadzenie wszystkich recenzji zajmie miesiące a tu nawet tydzień nie minął a już na półmetku jesteśmy :)
Tak było na początku, ale teraz z tak ergonomicznym panelem administracyjnym do wpisywania recenzji to dosłownie chwilka :)

pawel_k powiedział:

mam nadzieję że część administracyjna jest skończona i wszystkie Wasze uwagi są uwzględnione.
Spełnia swoje zadanie i nie trzeba już nic do niej dodawać :)

pawel_k powiedział:

Teraz zaczynam część prezentacyjną więc wszelkie uwagi są mile widziane :)
W moim poprzednim poście na końcu są dwie uwagi :)

pawel_k powiedział:

Zacząłem od wyszukiwarki bo o to najczęściej prosiliście. Muszę ją tylko doprowadzić do stanu działalności pod przeglądarkami innymi niż firefox i jadę dalej ;)
Spoko, na tym forum 80% userów używa FF także już powinni być zadowoleni :P

pawel_k powiedział:

w każdym razie idziemy myślę w dobrym kierunku :)
No przecież :klaszcze:

btw.
Usunąłem z SOCOM kropki, bo:
- były wpisane 3 gry bez kropek a 2 z kropkami, tymczasem wyszukiwarka wyświetlała tylko jedne albo drugie a teraz wyświetla wszystkie :D
- mało komu będzie się chciało wpisywać nazwę z kropkami bo czasochłonne i łatwo się pomylić (ja to znam z doświadczenia bo S.T.A.L.K.E.R. nikt już nie pisze tylko wszyscy w necie piszą bez kropek ;) ), a teraz jest prosto, szybko i efektywnie :^^:

#63 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 15:24

Czyli rozumiem, że z FEAR też powyrzucać. BTW, wciągające prawie jak granie, aż trudno się oderwać :P

#64 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 16:49

Piterekd, masa osób używa też Opery. Mi się strona poprawnie nie wyświetla w Operze.

#65 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 16:57

Czychu3 powiedział:

Piterekd, masa osób używa też Opery. Mi się strona poprawnie nie wyświetla w Operze.
Czychu, cierpliwości. Strona nie jest nawet w 40% gotowa z perspektywy planów, jakie ma Paweł, jak i my :). Najważniejsze jednak jest wprowadzane - recenzje. NA pewno przez grudzień site zostanie tak zmodyfikowany że będzie przyjazny każdemu user'owi i będzie działał pod każdą przeglądarką. Trochę cierpliwości, ważne że i tak coś w tym kierunku się dzieje. A tak jak Sikor pisał - jakby każdy z user'ów, którzy wypowiadali się w pierwszej stronie tematu zaczęli pomagać, już dawno byśmy skończyli i skupili się tylko na nowych opcjach i grafice. Cheers

#66 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 17:27

To może jeszcze w kwestii ewentualnych rzeczy które nas trapią. To taka drobnostka, ale co bardziej wrażliwych może zaboleć, a pewnie zmiana nie będzie trudna, a mianowicie: przy liście numerów w nawiasie pojawia się nr.. Tak, chodzi mi tylko o tę kropkę :) Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego jako czepialstwa :^^:

#67 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 08 grudzień 2007 - 17:38

Uuk powiedział:

nawiasie pojawia się nr..
może nawet lepiej wstawić "#" :P

EDIT: Powstawiałem okładki do paru numerów oraz poprawiłem literówki, nie wiem czyja to sprawka :lukam:

#68 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 09 grudzień 2007 - 23:13

Mam sugestyjkę - wchodzimy w najlepsze gry, najeżdżamy kursorem na grę i wyskakuje czworobok w gustownym kolorze. Brakuje mi w nim numeru, w którym znajduje sie recenzja. Niby jak sie szuka, to raczej nie w ten sposób, ale chyba by nie zaszkodziło, jeśli nie jest zbyt pracochłonne. Cośtamcośtam.

#69 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 09 grudzień 2007 - 23:22

INFORMACJA: WPISUJEMY TAKZE GRY Z MARGINESU! GDY NIE MA OCEN CZASTKOWYCH, WSTAWIAMY "0", NATOMIAST GDY NIE ZNAMY AUTORA WPISUJEMY: "NIEZNANY". Możecie się z tym wstrzymać do czasu, gdy uzupełnimy wszystko, bo i tak (taka mała, pedantyczna sugestia) gdy będziemy mieli komplet to żeby posprawdzać wszystko, czy nie zrobiliśmy bug'ów itp. trzeba przejść jeszcze raz przez wszystkie wpisane numery. Oprócz sprawdzenia i dopisania gier z marginesu może to być dodatkowe, ponieważ spis może się rozszerzyć o :gwizdek:...

#70 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 09 grudzień 2007 - 23:28

Numer 90 zrobiony :^^:

Poprawione :ninjadance: :
Armored core: Nexus na Armored Core: Nexus
Naruto Uzumaki chronicles na Naruto: Uzumaki Chronicles

#71 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 09 grudzień 2007 - 23:40

Neo+ numer 80 - 88 wypełnię marginesem w weekend
Neo+ numer 59 - 69 to samo

a teraz wypełniam marginesem numery 90 - 97 tak więc nie przeszkadzać żeby się recki nie dublowały :skacze:
Proponuję aby każdy zapisywał w tym temacie w których numerach marginesy wstawił!! :)

edit:
jeszcze mała uwaga - po kliknięciu w numer obok zakładek z poszczególnymi platformami i przyporządkowanymi im reckami przydałaby się jeszcze zakładka "wszystkie" :) Byłoby nam wprowadzającym dane łatwiej potem sprawdzić czy nie ma błędów mając wszystko przed oczami a nie skacząc po konsolach bo przy reckach w Neo+ od razu są podane wszystkie konsole na jakie gra wyszła więc jeden rzut okiem by wystarczył :ninjadance:

#72 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 09 grudzień 2007 - 23:59

piterekd powiedział:

edit:
jeszcze mała uwaga - po kliknięciu w numer obok zakładek z poszczególnymi platformami i przyporządkowanymi im reckami przydałaby się jeszcze zakładka "wszystkie" :) Byłoby nam wprowadzającym dane łatwiej potem sprawdzić czy nie ma błędów mając wszystko przed oczami a nie skacząc po konsolach bo przy reckach w Neo+ od razu są podane wszystkie konsole na jakie gra wyszła więc jeden rzut okiem by wystarczył :ninjadance:
jak widzisz w adminie i nie ma statusu "usunięte" to się dodało ;)

wrzuciłem trochę zmian o które prosiliście (tak na przyszłość to uderzajcie od razu do mnie na gg - 6540557 ;) ), z zaplanowanej wersji został jeszcze podgląd gry i autorów oraz kilka duperel i szczególików. jutro spotykam się z kumplem w sprawie grafy, ten element myślę że powinien być w tym tygodniu :)

#73 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 10 grudzień 2007 - 01:38

Century Child powiedział:

INFORMACJA: WPISUJEMY TAKZE GRY Z MARGINESU! GDY NIE MA OCEN CZASTKOWYCH, WSTAWIAMY "0"
Znalazłem kilka gier na (w?) "marginesie" które nie mają nawet wystawionej oceny końcowej.. pusto - tylko opis :niepewny: Ponieważ oceniaczka pozwala na wpisanie tylko 1-10 oceny końcowej więc nie wiem co mam zrobić bo nawet 0 wpisać się nie da.. na razie wybrałem opcję "olewam takie gry" ;)
lol sporo ich.. to może 1 im wstawiać jako ocenę końcową?? piszcie bo póki co je olewam :)

..a zapomniałem dodać że już zakładka "wszystkie" została wprowadzona przez Pawła i po kliknięciu na numer Neo z poziomu usera jest widoczna :)

#74 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5010 Postów:

Napisany 11 grudzień 2007 - 17:02

piterekd powiedział:

lol sporo ich.. to może 1 im wstawiać jako ocenę końcową??
brak oceny i ocena 1 to chyba dwie różne bajki, nie? ;)

#75 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16877 Postów:

Napisany 11 grudzień 2007 - 18:10

Wystarczy w bazie danych zmienić żeby można było zostawić puste pole, więc poczekajcie na pawela

#76 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 11 grudzień 2007 - 21:19

hmm, myślałem ze CC da wam znać ale widać zapomniał ;)
jak nie ma oceny to wpisujcie 0. jak tak jest wpisane to na spisie wyświetlam BRAK. myślę że to najlepsze wyjście, z punktu widzenia bazy nie lubię zostawiać kolumn które pozwalają przechowywać puste pola.

i jeszcze raz napiszę - jak coś trzeba zmienić w części administracyjnej to piszcie na gg ;)

#77 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 11 grudzień 2007 - 21:24

pawel_k powiedział:

fakt, zapomniałem napisać to na forum, tak o to poinformowałem tylko piterka, przepraszam bardzo :niepewny: :zakochany:

#78 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 11 grudzień 2007 - 21:25

pawel_k powiedział:

fakt, zapomniałem napisać to na forum, tak o to poinformowałem tylko piterka, przepraszam bardzo :niepewny: :zakochany:
za karę dostaniesz jeszcze kilka numerów enplusa do wprowadzenia :P

#79 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 12 grudzień 2007 - 09:45

pawel_k powiedział:

pawel_k powiedział:

za karę dostaniesz jeszcze kilka numerów enplusa do wprowadzenia :P
A potem będziesz jeszcze musiał wprowadzać numery neobezplusa i Secret Service :P A jeżeli jeszcze raz to się powtórzy, to nie wiem, czy odpuszczą Ci Top Secret... :hmmm:

#80 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 13 grudzień 2007 - 01:26

Uzupełniłem wszelkie zaległe "marginesy" w numerach 90-97 tak więc sprawa marginesów w tych numerach jest już zamknięta.

#81 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 13 grudzień 2007 - 10:58

Ja pewnie jeszcze dzisiaj dokończę uzupełnianie marginesów w numerach, które robiłem. Rzecz tylko w tym, że nie pamiętam do końca, które to... :hmmm: Dlatego mogą się pojawić ewentualne braki, które wyjdą na jaw przy ostatecznej weryfikacji (mam nadzieję, że takowych nie będzie).

#82 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 18:53

Ja zrobiłem
1, 68, 71, 96, 100, 102 73 87
ale bez marginesów, podbiurkowców i gier na GBA.
Gwoli jasności :)

#83 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 20:06

Póki co nie można wybrać GBA z listy konsol, więc nawet gdyby chcieć - nie ma jak. Aha, idę póki co systematycznie z numerami, ale nie mam 38-40, więc jakby ktoś chciał... :)

#84 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 20:07

Póki co nie można wybrać GBA z listy konsol,
jak to nie można o_O już dawno poprosiłem Pawła by to wprowadził i wprowadził, ludzie... :skacze:

#85 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 20:27

jak to nie można o_O już dawno poprosiłem Pawła by to wprowadził i wprowadził, ludzie... :skacze:
Ja bez problemu widzę wśród konsol do wstawienia "gba" :)
Jedynie GBA brakuje wśród zakładek w oknie najlepsze gry ;)

#86 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 20:44

piterekd powiedział:

Jedynie GBA brakuje wśród zakładek w oknie najlepsze gry ;)
Wszystko w swoim czasie ;) żebyście nie obudzili się któregoś dnia i nie byli zaskoczeni usprawnieniami :gwizdek: ale na razie cichosza! =P

#87 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 20:50

Wszystko w swoim czasie ;) żebyście nie obudzili się któregoś dnia i nie byli zaskoczeni usprawnieniami :gwizdek: ale na razie cichosza! =P
Już od pewnego czasu nurtuje mnie pomysł żeby Pawła zrobić Adminem forum Neo+ :gwizdek: Kolo wszystko wprowadza o co go poprosimy i nie stosuje wymówek typu: "do końca roku będzie" albo "nic nie możemy z tym zrobić" :^^:

#88 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 21:05

Już od pewnego czasu nurtuje mnie pomysł żeby Pawła zrobić Adminem forum Neo+ :gwizdek: Kolo wszystko wprowadza o co go poprosimy i nie stosuje wymówek typu: "do końca roku będzie" albo "nic nie możemy z tym zrobić" :^^:
piterekd, Paweł robi teraz o wiele ważniejszą rzecz, nie są to już czysto teoretyczne plany więc mogę napisać, że pracuje nad nową, oficjalną stroną N+ ;).

#89 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 14 grudzień 2007 - 21:32

Póki co nie można wybrać GBA z listy konsol,
Eee... lol. Nie zauważyłem :sciana: A to oznacza... uzupełnianie! :klaszcze:

edit: Aha, numeru 35 też nie znalazłem.

#90 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 15 grudzień 2007 - 00:03

piterekd, Paweł robi teraz o wiele ważniejszą rzecz, nie są to już czysto teoretyczne plany więc mogę napisać, że pracuje nad nową, oficjalną stroną N+ ;) .
Nooooo nareszcie ktoś tą zdechlaczkę odpicuje!! :klaszcze: Brawo i 3mam kciuki za ten projekt, bo patrząc na nasz miło furkoczący Spis Recenzji nie obawiam się o jej przyszłość w rękach Pawła :jeee: